Luumurahkakakku

Jouluinen täytekakku täytetään kerma-vaniljarahkalla, luumumarmeladilla ja vaniljakastikkeella.

15 annosta

3 tuntia

Arviot (23 kpl)

Ainekset

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
Pohja
4 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte 1 ja pinnalle
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
150 g luumumarmeladia
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/4 prk punaisia cocktailkirsikoita
Täyte 2
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 prk cocktailkirsikoita
Kostutus
3-4 dl maitoa
1 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1/4 prk cocktailkirsikoita
rusinoita
suklaarusinoita
manteleita tai pähkinöitä
marmeladimakeisia

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 150–175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla vähintään tunti tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä.

Vaahdota kerma, lisää vaniljarahka, luumumarmeladi ja sokerit.

Vaahdota erikseen myös vaniljakastike, mausta vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet luumu-rahkaseoksesta ja ripottele pinnalle cocktailkirsikoita. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä päälle vaniljavaahtoa ja kirsikoita. Nosta pinnalle kakkulevy, kostuta ja levitä kuorrutteeksi loput luumurahkaseoksesta. Ripottele pinnalle rusinoita, suklaarusinoita, manteleita ja pähkinöitä. Koristele halutessasi marmeladimakeisilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!