Ainekset
1 pkt (330 g) Dansukker Kanelisokeria
4 (720 g) isoa omenaa
2 limettiä
250 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
3 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Omenoille
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
25 g jääkaappikylmää voita tai margariinia
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Leikkaa kuoritut ja poratut omenat sentin viipaleiksi. Ota pyöreät kantaviipaleet ja raasta ne karkeaksi. Laita tasakokoiset omenaviipaleet laakeaan pannuun. Ripottele 1 dl kanelisokeria päälle ja valuta limetin puolikkaista puristettu mehu (¾ dl) pannuun. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpötila minimiin ja kypsennä 2–3 minuuttia. Kääntele omenaviipaleita pari kertaa kypsennyksen aikana. Jäähdytä.
2. Valmista kakkutaikina huoneenlämpöisistä aineksista. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 26–28 cm) ja voitele vuoan reuna.
3. Vaahdota rasva ja loput kanelisokerista. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten, rasva-kanelisokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Pyöräytä karkea omenaraaste viimeisenä taikinaan lastalla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle limittäin. Sekoita pannussa oleva liemi ja siirappi keskenään ja valuta se omenaviipaleille. Höylää rasva ohuiksi lastuiksi omenaviipaleille.
4. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä, siivilöi pinnalle ohut kerros tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Voit tehdä kakun jo paria päivää etukäteen, säilytä jääkaapissa. Kakku sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Vinkki!
Valmista kakku levynä (24 palaa):
levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (n. 32 x 42 cm). Käytä täytteeseen 5 omenaa (900 g). Paista 180 °C noin 30 min.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.