Mansikka-basilikahillo

Basilikalla maustettu mansikkahillo sopii moneen: kakun tai kääretortun väliin, pannarin tai lettujen kanssa tai maustamattoman jogurtin seurana.

n. 5 dl valmista hilloa

PT25M

25 minuuttia

Arviot (64 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 litra mansikoita
3 dl Dansukker Hillosokeria
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
 

 

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele mansikat. Huuhtele, kuivaa ja hienonna basilika. Pane mansikat kattilaan, lisää limettimehu. Sekoita hillosokeri joukkoon.

Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua kevyesti poreillen 5–7 minuuttia, sekoita välillä. Hämmennä basilika joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia.

Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje hyvin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki!
Kokeile myös muita yrttejä, kuten vahvaa minttua, thaibasilikaa, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa.

Vinkki!
Kokoa juomalasiin tai jälkiruokakulhoon kerroksittain turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia ja mansikka-basilikahilloa siten, että kauniin värinen hillokerros jää päällimmäiseksi. Tarjoa aamiaiseksi tai välipalaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.