Mansikka-limettipiiras

Herkullisen mansikkapiirakan rahkatäytettä maustaa raastettu limetinkuori.

noin 10 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
1/2 l mansikoita
200 g maitorahkaa
2 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden hyvin pestyn luomulimetin raastettu kuori

Koristeluun
mansikoita ja limetin lohkoja

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ne sekoittuvat. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 24–25 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Ripottele mansikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan mansikoiden päälle ja tasoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta alkaa hyytyä ja on kauniin värinen. Jäähdytä ja laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!