Mansikka-raparperileivonnaiset

Leivonnaisten taikinassa on sekä mansikkaa että raparperia. Voit koristella ne tuoreilla mansikoilla.

noin 10 kpl

45 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
1 pieni raparperinvarsi
5 mansikkaa

Pinnalle
n. 150 g Dansukker Tomusokeria
2–3 rkl vettä 

(vaaleanpunaista pastaväriä)

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon paloitellut mansikat ja ohuiksi viipaleiksi leikatut raparperit.

Jaa taikina muffini- tai leivosvuokiin, paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

Sekoita tomusokeri ja tilkka vettä, jotta saat levittyvän tasaisen tahnan. Nosta lusikalla kuorrutetta vielä aavistuksen lämpimien leivonnaisten pinnalle.

Koristele halutessasi mansikoilla tai sitruunamelissan lehdillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!