Ainekset
Browniepohja
1 dl kaurajauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
150 g tummaa suklaata (50 %)
1 dl Dansukker Taloussokeria
0,5 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 kananmunaa
Kuorrute
2 dl vispikermaa
0,5 dl Dansukker Tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mansikkapyreetä
Koristeluun
marjajauhetta
tuoreita mansikoita
syötäviä kukkia
Ohjeet
1. Mittaa jauhot, psyllium, suola ja leivinjauhe valmiiksi yhteen kulhoon ja sekoita.
2. Mittaa voi pieneen kattilaan ja sulata juoksevaksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja anna sulaa sekaan.
3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokerit sekoitellen.
4. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
5. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
6. Vuoraa 28x18 cm:n brownievuoka kostutetulla leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
7. Paista brownieta uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
8. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
9. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
10. Mittaa sokeri ja tuorejuusto toiseen kulhoon ja notkista.
11. Lisää mansikkapyree ja vatkaa tasaiseksi.
12. Kääntele sekaan kermavaahto ja levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle.
13. Sihtaa kuorrutteen päälle marjajauhetta, leikkaa brownie paloiksi isolla veitsellä.
14. Koristele leivokset syötävillä kukilla ja tuoreilla mansikoilla.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.