Ainekset
Raikas mansikkahillo (1 litra)
1 kg mansikoita
1 luomusitruuna
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria
Pohja
1 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
n. 5 dl raikasta mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
mansikoita
syötäviä kukkia
Ohjeet
HILLO
Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Palojen koko määrittää hillon koostumuksen.
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
Laita hilloainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.
Kuori vaahto pinnalta. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.
POHJA
Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista valuttamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin.
Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.
Ripottele leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa torttupohja päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.
Anna jäähtyä puolisen tuntia liinalla peitettynä ennen täyttämistä. Jos täyttämiseen kuluu pidempi aika, esikääri torttulevy leivinpaperin kanssa rullalle ja avaa ennen täyttämistä. Tämä ehkäisee pinnan repeilyä.
TÄYTTÄMINEN
Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi.
Levitä torttupohjan päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kääri rullalle pidemmältä sivulta alkaen.
Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.