Mansikkakääretorttu

Mansikkakääretorttu hillolla ja kermavaahdolla on helppo ja herkullinen kesäleivonnainen. Tee itse täytteeksi raikas mansikkahillo Minihillosokerilla.

15 palaa

3 tuntia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Raikas mansikkahillo (1 litra)
1 kg mansikoita
1 luomusitruuna
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria

Pohja
1 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte
n. 5 dl raikasta mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
mansikoita
syötäviä kukkia

Ohjeet

HILLO

Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Palojen koko määrittää hillon koostumuksen.

Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.

Laita hilloainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.

Kuori vaahto pinnalta. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.

POHJA

Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista valuttamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin.

Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa torttupohja päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.

Anna jäähtyä puolisen tuntia liinalla peitettynä ennen täyttämistä. Jos täyttämiseen kuluu pidempi aika, esikääri torttulevy leivinpaperin kanssa rullalle ja avaa ennen täyttämistä. Tämä ehkäisee pinnan repeilyä.

TÄYTTÄMINEN

Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi.

Levitä torttupohjan päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kääri rullalle pidemmältä sivulta alkaen.

Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.