Mansikkakääretorttu

Mansikkakääretorttu hillolla ja kermavaahdolla on helppo ja herkullinen kesäleivonnainen. Tee itse täytteeksi raikas mansikkahillo Minihillosokerilla.

15 palaa

3 tuntia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Raikas mansikkahillo (1 litra)
1 kg mansikoita
1 luomusitruuna
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria

Pohja
1 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte
n. 5 dl raikasta mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
mansikoita
syötäviä kukkia

Ohjeet

HILLO

Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Palojen koko määrittää hillon koostumuksen.

Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.

Laita hilloainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.

Kuori vaahto pinnalta. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.

POHJA

Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista valuttamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin.

Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa torttupohja päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.

Anna jäähtyä puolisen tuntia liinalla peitettynä ennen täyttämistä. Jos täyttämiseen kuluu pidempi aika, esikääri torttulevy leivinpaperin kanssa rullalle ja avaa ennen täyttämistä. Tämä ehkäisee pinnan repeilyä.

TÄYTTÄMINEN

Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi.

Levitä torttupohjan päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kääri rullalle pidemmältä sivulta alkaen.

Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.