Ainekset
Raikas mansikkahillo (1 litra)
1 kg mansikoita
1 luomusitruuna
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria
Pohja
1 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
n. 5 dl raikasta mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
mansikoita
syötäviä kukkia
Ohjeet
HILLO
Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Palojen koko määrittää hillon koostumuksen.
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
Laita hilloainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.
Kuori vaahto pinnalta. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.
POHJA
Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista valuttamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin.
Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.
Ripottele leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa torttupohja päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.
Anna jäähtyä puolisen tuntia liinalla peitettynä ennen täyttämistä. Jos täyttämiseen kuluu pidempi aika, esikääri torttulevy leivinpaperin kanssa rullalle ja avaa ennen täyttämistä. Tämä ehkäisee pinnan repeilyä.
TÄYTTÄMINEN
Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi.
Levitä torttupohjan päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kääri rullalle pidemmältä sivulta alkaen.
Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.