Ainekset
150 g manteleita
225 g voita
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl vettä
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Pinnalle
100 g tummaa suklaata rouhittuna
sormisuolaa
Ohjeet
1. Paahda manteleita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia. Ole tarkkana etteivät ne pala. Rouhi paahdetut mantelit haluamasi kokoisiksi. Valmistele samalla 20x20cm kokoinen neliövuoka vuoraamalla se leivinpaperilla. Ripottele puolet manteleista vuoan pohjalle ja jätä loput koristelua varten.
2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ovat sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.
3. Kun kaikki ovat sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, kaada se välittömästi vuokaan manteleiden päälle.
4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle rouhitut mantelit sekä sormisuola.
5. Anna toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä (säilyvät pari viikkoa).
Vinkki!
Voit käyttää muitakin pähkinöitä, mutta suosittelemme paahtamaan ne, jotta niihin tulee vähän lisämakua.
Resepti ja kuva: Dr Sugar
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.