Mantelitoffeekrokantti

Mantelitoffeekrokantti on ihanan rouskuva, paahteista mantelia, herkullista toffeeta ja suklaata sisältävä makeinen. Aika lailla täydellinen yhdistelmä kaikkea! Krokantti ei ole kovaa vaan murenee ihanasti ja sulaa suussa.

25 annosta

2 h 20 min

Arviot (19 kpl)

Ainekset

150 g manteleita
225 g voita
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl vettä
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Pinnalle
100 g tummaa suklaata  rouhittuna
sormisuolaa

Ohjeet

1. Paahda manteleita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia. Ole tarkkana etteivät ne pala. Rouhi paahdetut mantelit haluamasi kokoisiksi. Valmistele samalla 20x20cm kokoinen neliövuoka vuoraamalla se leivinpaperilla. Ripottele puolet manteleista vuoan pohjalle ja jätä loput koristelua varten.

2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ovat sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.

3. Kun kaikki ovat sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, kaada se välittömästi vuokaan manteleiden päälle.

4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle rouhitut mantelit sekä sormisuola.

5. Anna toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä (säilyvät pari viikkoa).

Vinkki!
Voit käyttää muitakin pähkinöitä, mutta suosittelemme paahtamaan ne, jotta niihin tulee vähän lisämakua.

Resepti ja kuva: Dr Sugar

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.