Ainekset
Täyte
5 dl puolukoita tai karpaloita
½ dl vettä
1 dl Dansukker Luomuruoko- tai Ruokokidesokeria
2 rkl perunajauhoja
Taikina
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunan keltuaista
½ dl kermaa
½ dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Valmista ensin täyte. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kaada jäähtynyt marjakiisseli vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan pinnalle ja kuorruta uunissa viitisen minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.