Marjaisa limekakku

Hyydytetty limekakku tuoreilla marjoilla on näyttävä juhlapöydän tarjottava.

10–12:lle

tunti + hyytyminen

Arviot (57 kpl)

Ainekset

Pohja

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte

3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
3 valkuaista
4 dl kuohukermaa
400 g vaniljarahkaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
5 liivatelehteä
¾ dl limettimehua

tuoreita mansikoita
Koristeluun

marjoja
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–25 min. Jäähdytä pohja.

3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

6. Liota liivatelehtiä 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.

7. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Anna täytteen hetken hyytyä kylmässä.

8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja takaisin irtopohjavuokaan. Viipaloi mansikat ja aseta ne pohjan päälle. Levitä päälle hieman jähmettynyt täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

9. Koristele kakun pinta marjoilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.