Ainekset
Vuokaan
margariinia
korppujauhoja
Pohja
225 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/5 tl fenkolia
1/5 tl anista
1/5 tl jauhettua kardemummaa
1/3 tl jauhettua korianteria
2 rkl maitoa
Voikreemi
125 g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
½ pkt (250 g) Dansukker Tomusokeria
2 tl kiehuvaa vettä
Reunoille
hasselpähkinärouhetta
Päälle
mansikoita
tummia viinirypäleitä
boysenmarjoja
2 dl vettä
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
sitruunamelissaa
Tarjoiluun
1 l mansikoita
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja jauhota vuoka.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vispaten seosta voimakkaasti lisäysten välillä. Jos taikina juoksettuu, lisää joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Jauha fenkoli ja anis huhmareessa ja lisää kaikki mausteet jauho-leivinjauheseokseen. Lisää seos taikinaan. Lisää myös maito.
3. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 ½ tuntia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassa viisi minuuttia ja nosta se sitten ritilälle jäähtymään.
5. Leikkaa kakun pinta sileäksi, käännä kakku ympäri, jotta saat ehjän pinnan kakun päälle ja leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.
6. Tee voikreemi. Vaahdota voi hyvin käsivatkaimella. Lisää joukkoon muutamassa erässä tomusokeri, vispaten seosta hyvin lisäysten välissä. Lisää seokseen lopuksi kiehuva vesi. Vispaa hyvin.
7. Levitä voikreemiä kakkulevyn päälle ja nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä loppu voikreemi kakun ulkoreunoille ja pursota siitä rengas kehystämään kakun pintaa.
8. Painele pähkinärouhe kakun reunoille, jotta voit päällystää kakun reilulla määrällä hyytelösokerilientä.
9. Lado kakun päälle marjat ja rypäleet.
10. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.
11. Anna hyytelösokeriliemen jäähtyä 2–4 minuuttia ja levitä lientä marjojen päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla sitä hiukan. Voit valuttaa lopun hyytelösokeriliemen kakun pinnalle marjojen alle.
12. Soseuta tarjoilua varten mansikat. Makeuta mieleiseksi ja tarjoa kakun kastikkeena.
Vinkki!
Tämä napakka kakkupohja sopii työstettäväksi erimuotoisten fantasiakakkujen pohjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.