Ainekset
Pullataikinapohja
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g voita tai margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte
750 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
25 g voita tai margariinia sulatettuna
1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
3 rkl Dansukker Raesokeria
Pinnalle
noin 1 l marjoja
Hyytelökiille
2 dl vettä
1,5 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Valmista pullataikina. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Ota taikinapaloista 1/3 ja painele palat voideltuihin piirasvuokiin, ø 26-27 cm, pohjalle. Jaa loput taikinapalat kahtia ja pyöritä palat tangoiksi. Kierrä kaksi tankoa yhteen ja siirrä kierteet vuokiin piirakoiden reunuksiksi.
Kohota piirakkapohjat. Painele kohonnut reunus vuoan laitoihin, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Jaa täyte vuokiin. Paista 25-30 minuuttia. Jäähdytä.
Levitä marjat täytteen päälle.
Hyytelökiille: Kiehauta vesi kattilassa, lisää Hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen pinnalle, ensin ohuesti, sitten runsaammin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.