Mausteinen marjamalja

Helppo, nopea ja raikas joulujälkiruoka pakastemarjoista, glögimausteesta ja hyytelösokerista. Viimeistele annokset paahtosokerikoristeilla.

6 annosta

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 dl vettä
1 (25 g) glögimaustepussi
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
600 g kotimaista marjasekoitusta (musta- tai punaherukka, mansikka, puolukka, karpalo, vadelma)

Paahtosokerikoriste
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Sirkku Palasokeria
1 sitruunalohko

Viimeistelyyn
1 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Laita vesi ja glögimauste kattilaan, kuumenna kiehuvaksi, siirrä kattila liedeltä ja anna mausteen muhia kannen alla noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi, lisää vettä niin että saat lientä 6–7 desiä. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri sekoittaen joukkoon. Keitä puoli minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois.

Jaa jäiset marjat jälkiruoka-astioihin ja annostele liemi päälle. Laita astiat jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Levitä leivinpaperi työpöydälle lieden lähelle. Ruskista sokeri paistinpannussa kauniin ruskeaksi, lisää sitruunasta puristettu mehu. Ota paahtunutta sokeria haarukalla pannusta pyörittävin liikkein ja tee kuvioita leivinpaperille. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Nosta kermavaahtonokareet marjahyytelöannosten päälle ja viimeistele sokerikoristeilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.