Ainekset
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
4 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Valitse mauste makusi mukaan
1/2 chili hienonnettuna + koristeluun chilihiutaleita, jos haluat voimakkaamman maun
60 g rouhittuja polkagris-piparminttumakeisia
50 g rouhittuja turkinpippurimakeisia
2 tl jauhettua kardemummaa
Ohjeet
1. Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Lisää valittu mauste.
2. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes lämpömittari näyttää 124 astetta. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.
3. Kaada seos leivinpaperoituun kuumuutta kestävään vuokaan. Leikkaa jäähtynyt toffee paloiksi ja kääri voipaperiin tai sellofaaniin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.