Ainekset
200 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl manteliaromia
1 ½ dl maitoa
50 g mantelimassaa
Kuorrute
3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–4 rkl vettä
Ohjeet
Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai suorakaiteen muotoinen vuoka 30 x 23 cm).
Sekoita rasva, munat, sokerit ja siirappi keskenään puuhaarukalla. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla. Sekoita vielä joukkoon maito ja murennettu mantelimassa.
Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15–20 minuuttia.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja valmista kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa paloiksi ja tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.