Ainekset
200 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl manteliaromia
1 ½ dl maitoa
50 g mantelimassaa
Kuorrute
3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–4 rkl vettä
Ohjeet
Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai suorakaiteen muotoinen vuoka 30 x 23 cm).
Sekoita rasva, munat, sokerit ja siirappi keskenään puuhaarukalla. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla. Sekoita vielä joukkoon maito ja murennettu mantelimassa.
Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15–20 minuuttia.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja valmista kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa paloiksi ja tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!