Ainekset
100 g kookosrasvaa
50 g tummaa suklaata
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus 23–30 %)
½ dl kuohukermaa
Viimeistelyyn
kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita
karkeaksi rouhittua mustapippuria
Ohjeet
1. Sulata kookosrasva ja lisää suklaapalat lämpimään rasvaan sulamaan. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
2. Vatkaa kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookosrasva-suklaaseos vaahtoon.
3. Vatkaa tuorejuusto ja kerma sileäksi ja lisää suklaaseos joukkoon hyvin sekoittaen. Pane tryffeliseos noin tunniksi jääkaappiin.
4. Levitä konvehtivuoat valmiiksi ja paina vuoat avonaiseksi sormilla. Levitä kerros kaakaojauhetta lautaselle ja nosta teelusikalla tryffelikekoja kaakaojauheen päälle. Pyörittele tryffeleitä huolettomasti kaakaojauheessa ja pane ne konvehtivuokiin.
5. Anna tryffeleiden kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä tryffelit kylmässä ja nauti ne viikon kuluessa.
6. Ripottele hiukan merisuolahiutaleita ja mustapippuria tryffeleiden päälle ennen tarjoilua tai pakkaamista. Paina mausteet kevyesti sormenpäillä pintaan kiinni.
Pakkaa suussa sulavat tryffelit rasiaan ja anna lahjaksi tai tarjoa ne herkkupaloina vahvan kahvin tai hyvän punaviinin kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.