Miljonäärin donitsit

Vapun mehevimpien uunidonitsien innoittaja on klassinen millionaire’s shortbread -yhdistelmä kinuskia ja maitosuklaata. Kuorrutetut miljonäärin donitsit maistuvat muissakin juhlissa.

24 kpl

PT2H
PT0M
leivonnaiset

2 tuntia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 munaa
1 3/4 dl kuohukermaa
Vuokaan
voisulaa
Kinuski
2 1/4 dl Dansukker Fariinisokeria
2 1/4 dl kuohukermaa
Kuorrute
175 g maitosuklaata
strösseliä *)

Ohjeet

*) Gluteenitonta valmistaessasi huomioi strösselin gluteenittomuus.

TAIKINA

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja, munia ja kermaa.

PAISTAMINEN

Voitele donitsivuoan kolot voisulalla. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.

Pursota taikinasta ohuet rinkulat vuoan koloihin niin, että taikina jää vuoan keskiosaa matalammalle.

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa donitsit vuoasta jäähdytysritilän päälle. Puhdista ja voitele vuoka uudelleen ja paista loput taikinasta samaan tapaan.

KINUSKI

Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee ja sen lämpötila on 110 astetta.

Valuta kinuskia lusikan avulla donitsien päälle. Jos kinuski ehtii jähmettyä, voit lämmittää sitä liedellä miedolla lämmöllä.

Nosta donitsit hetkeksi jääkaappiin, jossa kinuski jähmettyy nopeasti.

SUKLAAKUORRUTE

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Kasta donitsit suklaasulaan. Ravistele, jotta kuorrutteen pinta tasoittuu.

Ripottele samantien pinnalle strösseliä.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.