Minibriossit

Pienet, sievät briossit täytetään vaniljakreemillä ja tuoreilla marjoilla.

noin 24 kpl

PT1H

7 tuntia

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

25 g hiivaa
5 munaa
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
350 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun
1 muna
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murusta hiiva yleiskoneen kulhoon ja lisää munat. Sekoita taikinakoukulla, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää voi vähän kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan seistä peitettynä jääkaapissa ainakin viisi tuntia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta juomalasia apuna käyttäen halkaisijaltaan noin kymmensenttisiä ympyröitä. Nosta ympyrät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota tunti.

Valmista vaniljakreemi.

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Paina sormilla jokaisen taikinaympyrän keskelle kolo. Voitele kananmunalla ja täytä kolot vaniljakreemillä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Jäähdytä. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.