Ainekset
Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
400 g Dansukker Tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
n. 3/4 dl kahvia
Koristelu
minivaahtokarkkeja
Ohjeet
Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri.
Mittaa siirappi kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes siirappi kiehahtaa.
Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna joukkoon huolellisesti sekoittaen.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä.
Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä vähintään pari tuntia.
Kauli taikina jauhoja tai kaakaojauhetta apuna käyttäen levyksi ja ota ympyrämuotilla (7 cm) kuvioita. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.
Leikkaa minivaahtokarkkeja viistosti pituussuunnassa osiin saadaksesi kolmion muotoisia mörön hampaita. Silmiä saat leikkaamalla vaahtokarkkeja leveyssuunnassa puoliksi.
Mittaa kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvia sen verran, että kuorrutteen rakenne on jämäkkää, mutta kuitenkin tasaiseksi levittyvää.
Annostele kuorrutetta keksin päälle reiluksi nokareeksi ja levitä tasaiseksi. Paina kuorrutteeseen mörön silmiä ja hampaita. Silmät voi viimeistellä pienellä kuorrutenokareella.
Anna kuorrutteen kovettua ja säilö mörkökeksit huoneenlämmössä rasian tai muovipussin sisällä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.