Ainekset
Vuoan voiteluun
20 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
Kakkuun
150 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Muru
¼ taikinasta
¾ dl manteli- tai pähkinärouhetta
¾ dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria
Kastike
400 g mustikoita
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
muutama mintun lehti
Ohjeet
Voitele vuoka ja ripottele raesokeri vuokaan.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää tuorejuusto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada kolme neljäsosaa taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Sekoita manteli- tai pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja puolet raesokerista lopputaikinaan, kaada seos vuokaan ja ripottele loput raesokerista muruseoksen päälle vuokaan.
Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa.
Kumoa vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tehosekoita mustikoista, mintunlehdistä ja sokerista sileä kastike. Tarjoa kastike kakun kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.