Mustaherukkakakku

Mustaherukka ja suklaa on yhdistelmä aikuiseen makuun. Tässä hieman haasteellisemmassa kakussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.

10 palaa

2 tuntia + 2 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Suklaatorttupohja
3 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ rkl maissitärkkelysjauhetta
8 keltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 valkuaista
Keksipohjat (2 kpl)
100 g margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 keltuainen
1 ps (80 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 dl mustaherukoita
4 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl mustaherukkahilloa
Päälle
Dansukker Tomusokeria
pitahaya- tai muuta koristeellista hedelmää

Ohjeet

1. Siivilöi torttupohjan kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista valkoiseksi vaahdoksi.

2. Vispaa munanvalkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä keltuaiset varovasti käännellen nuolijalla valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti joukkoon.

4. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista noin 8 minuuttia 180 asteen lämmössä hiukan keskitason yläpuolella.

5. Levitä leivinpaperi työtasolle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja sen päälle jäähtymään.

6. Sekoita kaikki murotaikinan raaka-aineet keskenään. Puolita taikina ja muovaa palat kahdeksi palloksi. Kääri taikinapallot tuorekelmuun ja pidä niitä kylmässä puoli tuntia.

7. Kauli toinen taikinapallo levyksi. Pane irtopohjavuokaan (ø 22 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja nosta taikinalevy sen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Irrota keksipohja vuoasta ja paperista ja paista samoin toinen keksipohja samassa vuoassa.

8. Painele täytteen marjat siivilän läpi soseeksi. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja hillo.

9. Sivele neljännes täytettä ensimmäisen keksipohjan päälle. Leikkaa suklaatorttulevystä kaksi vuoan pohjan suuruista palaa. Nosta toinen niistä kakulle, jaa päälle mustaherukkahillo ja nosta päälle toinen suklaatorttulevystä leikattu levy. Levitä päälle kolmannes jäljellä olevasta täytteestä ja nosta päällimmäiseksi jäljellä oleva keksipohja.

10. Sivele yli jäänyt täyte kakun ulkoreunalle. Säästä halutessasi hiukan kakun reunoille pursotettavaksi.

Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, jotta keksit ehtivät kostua helposti leikkautuviksi.

11. Koristele torttu juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja pitahaya-hedelmän lohkoilla.

Vinkki!
Tee jäljelle jäävistä valkuaisista marenkeja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!