Ainekset
Suklaatorttupohja
3 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ rkl maissitärkkelysjauhetta
8 keltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 valkuaista
Keksipohjat (2 kpl)
100 g margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 keltuainen
1 ps (80 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 dl mustaherukoita
4 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl mustaherukkahilloa
Päälle
Dansukker Tomusokeria
pitahaya- tai muuta koristeellista hedelmää
Ohjeet
1. Siivilöi torttupohjan kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista valkoiseksi vaahdoksi.
2. Vispaa munanvalkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä keltuaiset varovasti käännellen nuolijalla valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti joukkoon.
4. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista noin 8 minuuttia 180 asteen lämmössä hiukan keskitason yläpuolella.
5. Levitä leivinpaperi työtasolle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja sen päälle jäähtymään.
6. Sekoita kaikki murotaikinan raaka-aineet keskenään. Puolita taikina ja muovaa palat kahdeksi palloksi. Kääri taikinapallot tuorekelmuun ja pidä niitä kylmässä puoli tuntia.
7. Kauli toinen taikinapallo levyksi. Pane irtopohjavuokaan (ø 22 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja nosta taikinalevy sen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Irrota keksipohja vuoasta ja paperista ja paista samoin toinen keksipohja samassa vuoassa.
8. Painele täytteen marjat siivilän läpi soseeksi. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja hillo.
9. Sivele neljännes täytettä ensimmäisen keksipohjan päälle. Leikkaa suklaatorttulevystä kaksi vuoan pohjan suuruista palaa. Nosta toinen niistä kakulle, jaa päälle mustaherukkahillo ja nosta päälle toinen suklaatorttulevystä leikattu levy. Levitä päälle kolmannes jäljellä olevasta täytteestä ja nosta päällimmäiseksi jäljellä oleva keksipohja.
10. Sivele yli jäänyt täyte kakun ulkoreunalle. Säästä halutessasi hiukan kakun reunoille pursotettavaksi.
Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, jotta keksit ehtivät kostua helposti leikkautuviksi.
11. Koristele torttu juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja pitahaya-hedelmän lohkoilla.
Vinkki!
Tee jäljelle jäävistä valkuaisista marenkeja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.