Ainekset
Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
½–1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
7 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
150 g valkosuklaata
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g kohmeisia mustikoita
½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle
200 g mustikoita
3 dl vettä
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Vuoraa vuoka uudestaan ympyräksi leikatulla siistillä leivinpaperilla, laita reunat kiinni vuokaan ja nosta kakkupohja takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää valkosuklaa täytteeseen sekoittaen. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon vielä kohmeiset mustikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Purista liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyteen kostutetun pohjalevyn päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Ripottele pinnalle jäiset tai tuoreet mustikat ja valmista hyytelösokeriliemi. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä pieni hetki ja lusikoi kiille marjojen päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi reunat kermavaahdolla ja rouhitulla valkosuklaalla.
Vinkki!
Jos haluat valkoisen kakun, jätä täytteestä pois mustikat ja laita ne vain päälle. Kokeile samoin valmistettua kakkua myös muista kauden marjoista tai pakastemarjoista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.