Omenamuffinit

Syksyisten omenamuffinien päällä on kanelisia omenalohkoja ja rapeaa muruseosta.

12 kpl

30 minuuttia

Arviot (53 kpl)

Ainekset

Muruseos
40 g voita tai margariinia
1 dl muroja tai mysliä
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
Täyte
2 omenaa
Dansukker Kanelisokeria
Taikina
1 kananmuna
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 3/4 dl maitoa
1/2 dl öljyä
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ohjeet

Nypi tai sekoita muruseoksen ainekset. Kuori ja puolita omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja pyörittele ne kanelisokerissa. Sekoita taikinan ainekset. Kaada taikina muffinivuokiin. Painele omenalohkot taikinaan ja ripottele päälle muruseosta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.