Ainekset
Pohja
200 g voita
1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ tl Dansukker Vaniljasokeria
3 keltuaista
3 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kermaa
Pinnalle
3 valkuaista
2¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(½–1 dl mantelilastuja)
Täyte
4–5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
¼ tl kanelia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
kanelitankoja
Ohjeet
Säädä uuni 175 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti ruokaöljyllä. Vaahdota voi ja sokerit, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Levitä taikina leivinpaperin päälle nuolijan tai lastan avulla.
Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti. (Ripottele päälle mantelilastuja.) Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi tai kuutioi ne. Laita omenat, kaneli ja fariinisokeri kasariin. Kääntele kuumalla levyllä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka ja jäähtyneet omenat. Leikkaa pohjalevy kahtia. Levitä täyte alimman levyn pinnalle ja nosta päälle toinen levy. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Leikkaa annospaloiksi tai nosta tarjolle kokonaisena. Koristele kanelitangoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.