Omenoffee-piirakka

Kun banoffee tehdään omenoista, syntyy omenoffee-piirakka suolarinkelipohjalla ja itse tehdyllä toffeetäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä ja marjoja!

PT1H

2 tuntia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g Pretzel-suolarinkeleitä
150 g voita
Toffeetäyte
3 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
Omenatäyte
5 keskikokoista (à 100 g) omenaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ tl kanelia
Päälle
3 ½ dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
pretzeleitä

Ohjeet

Murskaa suolarinkelit tehosekoittimessa, älä kuitenkaan hienonna jauhomaiseksi saakka. Sulata voi ja yhdistä suolarinkelimurskan kanssa.

Painele seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Seoksen kuuluu olla tässä vaiheessa rakenteeltaan irtonaista. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa, jossa seos pääsee kiehumaan reippaasti. Keitä välillä sekoitellen puoli tuntia tai kunnes seos sakenee ja saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki kylmässä vesihauteessa, jotta toffee muuttuu paksummaksi eikä imeydy pohjaan.

Kaada pohjan päälle. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä siirapin ja kanelin kanssa. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jätä kypsyysaste al dente.

Levitä omenat vuokaan toffeen päälle. Jäähdytä ennen kermavaahdon lisäämistä.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (14 mm). Pursota iso, keskeltä alkava ruusuke piirakan päälle. Kermavaahtoa riittää kahdeksi päällekkäiseksi kerrokseksi. Asettele pursotuksen lomaan koristeeksi pretzeleitä.

Vinkki!
Voit leipoa piirakan myös irtopohjavuokaan, jolloin siitä saa kakkumaisen tarjottavan. Sipaise vuoan reunaan öljyä ja liimaa kiinni leivinpaperisuikale, niin piiras irtoaa helposti.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.