Ainekset
1 kg (miniluumu)tomaatteja
2 punaista chilipaprikaa
4 valkosipulinkynttä
200 g sipulia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 luomulimetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
½ dl balsamietikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Ohjeet
1. Halkaise miniluumutomaatit tai lohko tomaatit ja poista kannat. Halkaise chilit, poista siemenet. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Lado kasvikset uunipannulle. Ripota päälle sokeri ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä pannu foliolla ja anna jäähtyä. Poista vain isoista tomaateista kuoret, minikokoisissa se on tarpeetonta.
3. Kumoa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Kaada seos puhtaisiin kuumiin tölkkeihin. Tarjoa liharuokien kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.