Päärynäkakku rosmariinilla

Leivo gluteeniton päärynäkakku rosmariinilla. Mantelinen kakku saa makunsa myös fariinisokerista, sitruunasta, kardemummasta ja pistaasipähkinöistä.

8 annosta

PT55M

n. 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
2 tl tuoretta rosmariinia (kuivattu käy myös)
2–3 päärynää
1/2 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä rouhittuna

Ohjeet

Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Lisää taikinaan vielä sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu rosmariini.

Voitele pitkänomainen piirakkavuoka, noin 13x36 cm. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Kuori ja halkaise päärynät sekä poista siemenkodat. Asettele päärynänpuolikkaat kauniisti vierekkäin vuokaan. Sirottele päälle rouhitut pistaasipähkinät.

Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.