Ainekset
6–8 viipaletta sitruunakakkua (joko valmiskakkua tai leivo itse, ks. resepti alimpana)
Mangohilloke
300 g pakastemangoa
1/2 sitruunan mehu, n. 2 rkl
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaniljakreemi
2 keltuaista
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl kuohukermaa
3/4 rkl rommia
Koristeluun*
2–3 dl kuohukermaa vaahdotettuna ja/tai sitruunamelissaa tms.
Ohjeet
Sulata mango kattilassa yhdessä sitruunamehun kanssa. Lisää hyytelösokeri Multi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Soseuta hilloke lähes sileäksi ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Vaahdota keltuaiset, sokerit ja siirappi. Mausta halutessasi rommilla. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Kääntele kermavaahto keltuaisseoksen joukkoon.
Paloittele sitruunakakkuviipaleet sopiviksi suupaloiksi. Pane jalkiruokamaljojen pohjalle kakkupaloja, lusikoi päälle vaniljakreemiä ja mangohilloketta ja kermavaahtoa*. Tee toinen samanlainen kerros. Tarjoa jälkiruokana.
*Vinkki!
Halutessasi voit koota triflen myös ilman kermavaahtoa. Koristele annos esim. sitruunamelissalla.
********************************************
Sitruunakakku
100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Lämmitä kiertoilmauuni 175-asteiseksi.
Sulata voi kattilassa, sekoita maito joukkoon, siirrä odottamaan. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä sitruunamehu ja kuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne taikinaan.
Voitele irtopohjavuoka (halk. 23 cm). Paista kakkua uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä.
Leikkaa kakusta viipaleita sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja käytä palat trifleen. Nauti loppukakku esim. päiväkahvin makeana palana.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.