Pakastettu brownie-marenkikakku

Tässä pakastetussa neljän kerroksen kakkuherkussa on browniepohja, täytteenä vadelmakreemiä ja suklaamoussea sekä päällä marenkia.

8–10 annosta

1 tunti

Arviot (25 kpl)

Ainekset

Browniepohja
50 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte
200 g pakastevadelmia
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
20 g voita

Suklaamousse
50 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marenki
1 iso munanvalkuainen
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

Sulata voi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja hämmennä, kunnes se sulaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voisulalla tai margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pakastevadelmat, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kevyesti vatkattu muna ja voi joukkoon. Levitä seos jäähtyneen browniepohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen.

Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Laita seos jääkaappiin, kunnes seos on kylmää. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä seos vadelmaseoksen päälle ja laita kakku jälleen pakastimeen.

Vatkaa valkuainen puhtaasssa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja glukoosisiirappi vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota tai lusikoi marenki kakun päälle ja tee marenkiin kaunis väri kaasupolttimolla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!