Ainekset
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kostutus
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
4 liivatelehteä
vaniljatäytettä
3 dl kuohukermaa
Koristeluun
300 g mantelimassaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 °C noin 40 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Mittaa kaikki vaniljatäytteen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimän seoksen joukkoon. Pane syrjään jäähtymään. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.
Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä kolmasosa vaniljatäytteestä kakkupohjalle, keskelle enemmän kuin reunoille. Pane toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä myös sille vaniljatäytettä. Pane kolmas kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä kakun päälle ja reunoille loput vaniljatäytteestä. Levitä eniten täytettä keskelle, jotta kakusta tulee ”pallomainen”.
Sekoita tomusokeri mantelimassan joukkoon. Värjää punaiseksi pienellä määrällä nestemäistä elintarvikeväriä. Kauli mantelimassa ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä tai tomusokeria apuna käyttäen. Nosta mantelimassalevy kakun päälle. Painele levy kakun reunoja vasten ja leikkaa pois ylimääräinen mantelimassa. Voit vielä muotoilla kakkua pallomaisen muotoiseksi. Laita kakun päälle kolme makeista keilapallon rei'iksi, tai leikkaa ylijääneestä mantelimassasta ympyrät.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.