Ainekset
Marenki
4 munanvalkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1 tl omenaviinietikkaa
Puolukka-kinuskikastike
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 dl kuohukermaa
1,5 dl puolukoita
Koristeluun
2–2,5 dl kuohukermaa,
puolukoita, rosmariinin oksia
Ohjeet
1. Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja piirrä leivinpapereille viisi erikokoista rengasta, läpimitoiltaan esim. 15 cm, 13 cm, 11 cm, 10 cm ja 8 cm. Tee kaksi isointa yhdelle pellille ja kolme pienintä toiselle pellille.
2. Vaahdota valkuaisia noin 5 minuuttia kiinteäksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista vähitellen vaahdotuksen aikana. Sekoita maissitärkkelys ja vaniljasokeri loppusokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten (noin 5 minuuttia), kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Sekoita etikka joukkoon.
3. Levitä marenki pyöreiksi tasaisiksi levyiksi leivinpaperille renkaiden sisäpuolelle. Paista noin 1,5 tuntia marenkien koosta riippuen (isot marengit vaativat pidemmän ajan kuin pienet). Jos marenki uhkaa tummua, alenna lämpötilaa. Marengit saavat jäädä sitkeiksi keskeltä. Sammuta uuni mutta jätä marengit vielä kuivumaan uuniin.
4. Tee marenkien paistuessa puolukka-kinuskikastike: sekoita sokeri ja siirappi kattilassa, kuumenna ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksuuntua hieman.
5. Lisää kerma pienissä erissä sekoittaen ja keitä vielä noin 4 minuuttia sekoitellen. Sekoita puolukat joukkoon. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
6. Kokoa pavlova jäähtyneistä marenkilevyistä. Vaahdota kerma. Pane suurin marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle hieman kermavaahtoa ja puolukka-kinuskikastiketta. Jatka samaan tapaan kerrosten tekoa kunnes ylimpänä on pienin marenkilevy. Koristele se kermavaahdolla ja valuta päälle puolukka-kinuskikastiketta. Koristele koko komeus puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Tarjoa heti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.