Pehmeä rahkakakku

Keksipohjaisen hyytelökakun täytteessä on rahkaa ja päällä tuoreita marjoja sekä pieniä marenkeja, jotka valmistuvat nopeasti mikrouunissa.

25 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (156 kpl)

Ainekset

Pohja
n. 100 g kaurakeksejä
50 g voisulaa

Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1–1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 dl mantelirouhetta)
1 dl omenamehua
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi
tuoreita marjoja ja rapeita marenkeja
minttua tai sitruunamelissaa

Marengit mikrossa
1 valkuainen
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja lisää joukkoon kuuma voisula. Leikkaa voipaperista irtopohjaisen vuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle levy. Painele lämmin keksimuruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan omenamehuun. Anna mehun jäähtyä hieman.

Sekoita maitorahkan joukkoon mausteet, (mantelirouhe), liivateseos ja lopuksi kevyesti kermavaahto. Levitä rahkatäyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään 3 tuntia.

Sekoita marenkeja varten puuhaarukalla tomusokeri vähitellen valkuaisen joukkoon. Seos on paksua. Sekoita lopussa seos käsin tasaiseksi. Pyörittele pieniä sormenpään kokoisia palloja 10–12 kpl kerrallaan leivinpaperin päälle suoraan mikron pohjalle. Kuivata marengit täydellä teholla n. 1 1/2 minuuttia.

Irrota rengas rahkakakun ympäriltä ohutteräistä veistä apuna käyttäen. Koristele kakku mikromarengeilla ja marjoilla. – Loput marengit voit myöhemmin tarjota sellaisenaan tai marjajälkiruokien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.