Ainekset
Murotaikina
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
Täyte
75 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
3 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
300 g pekaanipähkinöitä
Pinnalle
50 g kokonaisia pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
1 ½ dl kuohukermaa tai 150 g mascarponea
Dansukker Muscovadosiirappia
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 60 minuuttia. Painele murotaikina pieniin vuokiin (ø 6–7 cm) tai yhteen isoon (ø 26–28 cm.) (Halutessasi voit kaulia taikinan 2 mm:n vahvuiseksi levyksi ja vuorata vuoat taikinalevyllä.)
Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja puolet sokerista sekä siirappi. Lisää kananmunat yksitellen ja loput sokerista sekä perunajauhot kananmunien lisäyksen yhteydessä koko ajan hyvin vatkaten. Rouhi täytteeseen tulevat pekaanipähkinät tasaiseksi rouheeksi ja lisää vaahtoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokiin/vuokaan. Asettele kokonaiset pekaanipähkinät täytteen päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa, pieniä piiraita noin 20 minuuttia, isoa noin 30 minuuttia.
Tarjoa pekaanipiiras haaleana tai täysin jäähtyneenä kermavaahdon tai mascarponen ja siirapin kanssa.
Vinkki!
Pienet pekaanipiiraat paistuvat mainiosti muffinipellin vuoissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.