Ainekset
Pihlajanmarjatäyte
150 g pihlajanmarjoja
400 g omenoita
2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
4 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
Pohja
225 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl perunajauhoja
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
2 valkuaista
Pinnalle
neljäsosa pohjataikinasta
Ohjeet
Aloita valmistelemalla pihlajanmarjat. Huuhtele marjat, irrota ne tertuista ja laita pakastimeen noin vuorokaudeksi, jotta terävin kitkeryys laimenee. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Laita sulaneet marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 10 minuuttia. Lisää omenakuutiot, perunajauhot ja kaneli. Jatka keittämistä muutama minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai jos haluat nostaa valmiin piirakan vuoasta, vuoraa se leivinpaperilla. Levitä ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.
Levitä pihlajanmarjatäyte pohjan päälle. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte vuokaan.
Ripottele jäljelle jäänyt taikina muruiksi pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.