Pihlajanmarja-ansa

Pihlajanmarja tarvitsee ympärilleen tasapainottavia makuja ja mehevän syksyisen piirakan omenainen täyte sopiikin siihen erinomaisesti.

PT1H

1 vrk + 1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pihlajanmarjatäyte
150 g pihlajanmarjoja
400 g omenoita
2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
4 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
Pohja
225 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl perunajauhoja
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
2 valkuaista
Pinnalle
neljäsosa pohjataikinasta

Ohjeet

Aloita valmistelemalla pihlajanmarjat. Huuhtele marjat, irrota ne tertuista ja laita pakastimeen noin vuorokaudeksi, jotta terävin kitkeryys laimenee. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat kuutioiksi.

Laita sulaneet marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 10 minuuttia. Lisää omenakuutiot, perunajauhot ja kaneli. Jatka keittämistä muutama minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai jos haluat nostaa valmiin piirakan vuoasta, vuoraa se leivinpaperilla. Levitä ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.

Levitä pihlajanmarjatäyte pohjan päälle. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte vuokaan.

Ripottele jäljelle jäänyt taikina muruiksi pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.