Pistaasitoffee

Mausta kermatoffee pistaasipähkinöillä – katso ohje! Itse tehty pistaasitoffee on mainio makeinen itselle tai sopiva herkkulahja ystävälle

n. 45 kpl

n. 45 min. + 1 vrk jähmettymiseen

Arviot (2 kpl)

Ainekset

100 g voita

2 dl kuohukermaa

3 1/2 dl Dansukker Luomusokeria

1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

Ohjeet

1. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka (n. 18x25 cm) leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä.

2. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokeri ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe*.

3. Lisää pistaasipähkinärouhe. Kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä 1 vrk ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

*Pallokoe:

Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!