Punajuurella värjätyt marsipaanipossut

Vaaleanpunainen possuperhe on muovailtu marsipaanista. Marsipaanipossut tai muut hahmot ovat näyttävä pöytäkoriste tai joululahja.

n. 10 possua (tai kuvan possuperhe)

PT55M

1 tunti

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marsipaani
½ rkl punajuurimehua (ks. alla)
4 dl mantelijauhoja
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 munanvalkuainen
vajaa 2 rkl kylmää vettä
1 rkl rypsiöljyä
5 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(koristeluun lisäksi kaksi isoa pyöreää valkoista nonparellia ja tippa sulatettua suklaata)

Ohjeet

1. Raasta kuorittu punajuuri hienoksi raasteeksi. Pane siivilään ja purista mehu.

2. Sekoita mantelijauhot ja sokeri huolellisesti monitoimikoneessa. 

3. Lisää valkuainen, vesi, punajuurimehu ja öljy, pidä kone käynnissä koko ajan. Vedä lastalla kulhon reunoilta, että kaikki ainekset sekoittuvat huolellisesti.

4. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja työstä taikinaa kunnes se pysyy kasassa.

5. Muotoile possut (tai muut hahmot) makusi mukaan. Anna mielikuvituksen lentää!

6. Jos haluat muotoilla kuvassa näkyvän äitipossun ja kolme pientä possua, tee näin:

a) Jaa marsipaani kahteen osaan, jaa toinen osista vielä neljään samankokoiseen palaan. Isosta palasta tulee äitipossun keho, pienimmistä äitipossun pää ja pikkupossut.

b) Ota pieni nokare kolmesta pienestä palasta ja pyörittele ne saparoiksi. Muotoile paloista pikkupossut ja kiinnitä saparot. 

c) Muotoile isosta palasta äitipossun keho, pane se tarjoiluvadille ja taivuta sitä hieman. Vedä veitsen sileällä puolella palaan urat vatsan poimuiksi ja potkaksi. Asettele pikkupossut vatsan „alle“.

d) Äitipossun pää: ota jäljellä olevasta palasta pieni nokare ja muotoile siitä kaksi pisaraa. Pyörittele pala pääksi (kuvittele päärynää, joka on törmännyt seinään!) ja yhdistä se kehoon pääksi. Muotoile litistetyt pisarat korviksi ja pane ne pään ja kehon väliseen saumaan. Tee silmät isoista valkoisista nonparelleista ja merkkaa niihin pupillit sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.