Raparperi-valkosuklaacookies

Maanmainiot cookiet, joissa maistuu raparperi ja kesä! Rapeat raparperi-valkosuklaacookies on kirpeän raparperin ja makean valkosuklaan täydellinen kombo.

n. 32 kpl

50 min

Arviot (93 kpl)

Ainekset

250 g raparperia
225 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g valkosuklaahippuja
(Koristeluun valkosuklaahippuja)*

 

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

2. Huuhtele raparperin varret, kuivaa ja paloittele pieniksi paloiksi (voit myös käyttää pakasteraparperia). Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda, kardemumma ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon raparperipalat ja 2/3 valkosuklaasta.

4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tangoiksi. Jaa tangot 16 palaan (n. 30 g/pala) ja pyöritä palloiksi. Pane pallot leivinpaperoidulle pellille, jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman ja ripottele päälle loput suklaasta. Paista 15–16 minuuttia. (Koristele.)

*Vinkki!
Voit koristella cookiet ripottelemalla valkosuklaahippuja pinnalle uunista otettaessa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?