Raparperichutney

Villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva loihti Luomuhillosokerista raparperichutneyn, joka maustetaan mesiangervolla (tai rakuunalla).

noin 7 dl

PT25M

20 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g raparperia
250 g Dansukker Luomuhillosokeria
½ dl vettä
1 keltasipuli
1 vihreä chili
kourallinen tuoretta mesiangervoa
(tai rakuunaa)
½ dl valkoviinietikkaa
1 rkl nestemäistä savuaromia (liquid smoke)
1 tl savupaprikajauhetta

Ohjeet

1. Pese/huuhtele raparperi, chili ja yrtti huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Pilko raparperi, kuutioi sipuli, viipaloi chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtti.
3. Pane raparperi, luomuhillosokeri ja vesi kattilaan, kiehuta 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
4. Lisää chili ja sipuli. Kiehuta miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Lisää yrttisilppu.
5. Ota kattila liedeltä ja sekoita loput ainekset joukkoon. Jaa kuuma chutney kiehautettuihin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen käärittynä. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa esim. grillatun kesäkurpitsan, broilerin tai muiden grilliherkkujen kanssa.

Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

 

Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.