Ainekset
Pohjataikina
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl sitruunamehua
½ dl kylmää vettä
Täyte
½ dl vettä
2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
300 g kuutioitua raparperia
1 sitruunan mehu
4 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
3 kananmunan keltuaista
1 rkl voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.
2. Mittaa vesi, sokeri, raparperipalat, sitruunamehu ja maissijauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Kiehauta, lisää voi ja jäähdytä.
3. Anna taikinan pehmetä huoneenlämpöiseksi ja kauli se 25-senttistä piirakkavuokaa hieman suuremmaksi levyksi. Painele taikinalevy vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista panta reunoilta ja kaada täyte vuokaan.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki täytteen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.