Ainekset
Pohjataikina
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl sitruunamehua
½ dl kylmää vettä
Täyte
½ dl vettä
2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
300 g kuutioitua raparperia
1 sitruunan mehu
4 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
3 kananmunan keltuaista
1 rkl voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.
2. Mittaa vesi, sokeri, raparperipalat, sitruunamehu ja maissijauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Kiehauta, lisää voi ja jäähdytä.
3. Anna taikinan pehmetä huoneenlämpöiseksi ja kauli se 25-senttistä piirakkavuokaa hieman suuremmaksi levyksi. Painele taikinalevy vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista panta reunoilta ja kaada täyte vuokaan.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki täytteen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.