Raparperipiiras vaniljakreemillä

Maukkaassa piirakassa on täytteenä raparperihyytelöä ja vaniljakreemiä.

noin 8 annosta

2,5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoa
100 g voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Tomusokeria
1 munankeltuainen
Raparperihyytelö
700 g raparperia 2 cm:n paloina
2 dl vettä
3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaniljakreemi
6 munankeltuaista
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
Koristeluun
paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet

Sekoita vehnäjauhot, margariini, tomusokeri ja keltuainen keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pane raparperit ja vesi teräskattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Lisää hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Kun raparperiseos alkaa hyytyä, kaada se piirakkapohjan päälle.

Vatkaa täytteen ainekset, vaniljasokeria lukuun ottamatta, kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte raparperien päälle.

Ripottele pinnalle paahdettuja manteleita. Säilytä raparperipiirakkaa kylmässä tarjoiluun saakka.

Muita reseptejä

Marja-rahkapiiras

Marja-rahkapiiras

Tee pyöreä marjaisa rahkapiirakka vadelmista ja mustikoista....

Arvioi resepti

Puolukka-rahkapiirakka

Puolukka-rahkapiirakka

Leivo uunipellillinen pirteän marjaista rahkapiirakkaa tuore...

Arvioi resepti

Sitrus-marenkileivokset

Sitrus-marenkileivokset

Loihdi maistuvat sitrus-marenkileivokset! Marenkikupit täyte...

Arvioi resepti

Budapest-leivos

Budapest-leivos

Gluteeniton Budapest-leivos on hurmaava klassikkoleivonnaine...

Arvioi resepti

Suklainen fudgekakku

Suklainen fudgekakku

Suklainen fudgekakku yhdistää mutakakun ja suklaafudgen. Nau...

Arvioi resepti

Mamman marjapiiras

Mamman marjapiiras

Perinteinen mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä: marjo...

Arvioi resepti

Banoffee

Banoffee

Ihanan makea jälkiruokaherkku banaaneista ja kondensoidusta ...

Arvioi resepti

Toscakakku

Toscakakku

Voi-mantelikuorrutus tekee toscakakusta yhden herkullisimmis...

Arvioi resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.