Ainekset
4–6 (600 g) keskikokoista omenaa
150 g vadelmia
2 tl kanelia
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa luomusiirappia
½ dl kuohukermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
Ohjeet
Kuori omenat, poista siemenkota ja viipaloi omenat. Laita ne piirakkavuokaan (26 cm) yhdessä vadelmien ja kanelin kanssa.
Sulata rasva kattilassa yhdessä sokerin, siirapin ja kerman kanssa. Nosta pois liedeltä ja lisää loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen ja vadelmien päälle.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa piirakka kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.