Ainekset
3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Luomuruokosokeria
2 maustemitallista suolaa
2 tl kardemummaa
2 munaa
100 g huoneenlämpöistä voita
11–12 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
36 mantelia
lakritsinauhaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
Ohjeet
Lämmitä maito tai kahvikerma kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja munat.
Vaivaa taikinaan huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot vähän kerrallaan.
Leivo taikina tasakokoiseksi rullaksi ja jaa se 18 yhtä suureen osaan. Pyöritä pikkupulliksi ja muotoile pallosta pisaran mallinen.
Kohota puoli tuntia liinan alla ja tökkää puolikkaat mantelit korviksi.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jäähdytä.
Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä. Pursota seos rotille silmiksi ja tökkää lakritsinauhasta rotille hännät.
Tarjoa heti!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.