Runebergin neliöt

Runebergin neliöiden mureassa leivospohjassa on tortuista tuttuja makuja. Täytteenä on taivaallinen vadelmakinuski sekä päällä valkosuklaakuorrute.

20 kpl

4 tuntia

Arviot (219 kpl)

Ainekset

Pohja
175 g voita
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
75 g piparkakkuja
1 tl kardemummaa
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl karvasmanteliaromia

Vadelmakinuski *
15 g pakastekuivattuja vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kuohukermaa

Kuorrute
250 g valkosuklaata

Ohjeet

Pohja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset.

Hienonna piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimella painellen.

Lisää taikinaan piparkakkumurska, kardemumma ja pähkinärouhe. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi karvasmanteliaromi (voidaan jättää pois).

Levitä taikina nuolijalla tai jauhotetuilla sormilla painellen leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (20 x 27 cm).

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Vadelmakinuski
Hienonna pakastekuivatut vadelmat tehosekoittimessa jauheeksi. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan vadelmajauhetta lukuun ottamatta.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vadelmajauhe. Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Kuorrute
Nosta leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta, niin kuorrutteen levittäminen on helpompaa.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä (200 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä suklaasula vadelmakinuskin päälle. Nosta vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Leikkaa levy neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

* Vadelmakinuski pakastevadelmista

200 g (pakaste)vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl kuohukermaa

Soseuta vadelmat mahdollisimman hyvin niin, että siemenetkin osittain hienontuvat. Mittaa kaikki kinuskiainekset kattilaan vadelmasose mukaan lukien.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta. Seos saattaa tarttua varsinkin keittämisen loppuvaiheessa herkästi kattilan pohjaan, joten sekoita kinuskia koko ajan huolellisesti.

Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Tämä vadelmakinuski on väriltään tummempi kuin pakastekuivatuista vadelmista valmistettu.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.