Ainekset
Vadelma-sitruunapalahillo
500 g vadelmia
2 sitruunaa
300 g Dansukker Hillosokeria
Kakkutaikina
200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa
Täyte
1 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
200 g ranskankermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kostutus
¼ dl sitruunasta puristettua mehua
½ dl vettä
3 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Kuorrutus
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl granaattiomenamehua*
Koristeluun
syötäviä kukkia, esim. ruusu
Ohjeet
1. Tee ensin hillo. Pane vadelmat kattilaan. Leikkaa veitsikuoritut sitruunat kalvottomiksi lohkoiksi, silppua lohkot pieniksi paloiksi ja siirrä kattilaan. Lisää hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Kuori vaahto päältä. Jäähdytä vartti ja purkita hillo. Säilytä pari päivää jääkaapissa ennen kuin käytät.
2. Leivinpaperoi uunipannu (32x39 cm), sipaise leivinpaperiin rypsiöljyä.
3. Valmista kakkutaikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos vaahtoon huolellisesti sekoittaen pohjaa myöten.
4. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Ei haittaa, vaikka hyvin sekoitettu kakkutaikina näyttää hiukan rakeiselta joistain kohdista.
5. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys kakkulevyn keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä.
6. Mittaa täytteen aineet puhtaaseen sekoituskulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi.
7. Leikkaa kakkulevystä muotilla tai sapluunalla kolme isoa sydämen muotoista kakkulevyä, tai tee helpompi, suorakaiteen muotoinen kakku leikkaamalla kakkulevy kolmeksi yhtä suureksi suorakaiteeksi.
8. Laita kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta kevyesti ja annostele hilloa ja puolet täytteestä kakkulevylle. Tee toinen kerros samoin ja laita viimeinen kakkulevy täytteen päälle.
9. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri ja granaattiomenan mehu. Valuta kuorrutus kakun päälle, anna valua ohuita raitoja kakun reunaan.
10. Koristele syötävällä ruusulla tai muilla kukilla. Suojaa kakkuun työnnettävä varsi tuorekelmun palasella.
*Vinkki! Voit vaihtaa kuorrutteen värin helposti toiseen korvaamalla granaattiomenamehu sitruunasta puristetulla mehulla ja värjäämällä seos haluamallasi elintarvikevärillä. Valitse kukkakoriste kuorrutteen väriin sopivaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!