Saaristolaisleipä

Hyvin säilyvä, mehevä saaristolaislimppu maistuu erityisesti kalan kanssa arkena ja juhlapöydässä.

3 kpl

PT1H

3 tuntia

Arviot (866 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnä- tai ruisleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun
0,25 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
0,75 dl vettä

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Jaa taikina kolmeen, noin 1,3 l:n vuokaan. Peitä ja kohota 1–1 ½ tuntia. 

Paista 1 ½–2 tuntia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Valele leivät siirappivedellä noin tunnin paiston jälkeen

Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.

Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.

Vinkki!
Anna leipä lahjaksi kartongista valmistetussa leipävuoassa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.