Säilötyt sitruunat

Suolaan säilötyt sitruunat ovat tuttuja marokkolaisesta ruokakulttuurista.

PT10M

10 minuuttia + tekeytyminen 2–4 viikkoa

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kg luomusitruunoita
1 l vettä
1 dl merisuolaa
1/2 l valkoviinietikkaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
3 mausteneilikkaa
1 tl mustapippureita

Ohjeet

Pese sitruunat hyvin ja pane ne lämpimiin, puhtaisiin purkkeihin. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada kuuma liemi sitruunoiden päälle ja sulje purkit. Anna sitruunoiden tekeytyä vähintään neljä viikkoa ennen käyttöä.

Sitruunat voi myös viipaloida tai leikata neljäksi lohkoksi. Silloin ne ovat käyttövalmiita jo 1–2 viikon kuluttua.

Vinkki!
Käytä säilöttyä sitruunaa esimerkiksi (marokkolaisissa) pataruoissa. Pilko sitä salaatteihin ja tahnoihin. Grillaa sitruunaviipaleita ja tarjoa ruokien lisäkkeenä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.