Ainekset
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita
Kostutus
1–2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Väliin
150–200 g sitruuna- tai limetahnaa
Lisäksi
150 g Digestive-keksejä
½ dl Dansukker Fariinisokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
200 g tuorejuustoa
½–¾ dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Reunoille
5 dl kuohu- tai vispikermaa
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3–5 dl tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, karhunvadelmia)
ripaus Dansukker Tomusokeria
minttua
Ohjeet
Huomioi, että käyttöösi jää vielä pieni, noin 18 cm sokerikakkupohja, jonka voit täyttää ja koristella juhlapöydän kakkoskakuksi.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 24–25 cm:n kakkuvuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta, eikä taikina tartu puutikkuun. Jäähdytä hetki ja kumoa. Anna jäähtyä.
Laita kakun keskelle leipälautanen tai muu muotti, jonka ääriviivoja pitkin voit leikata pois palan siten, että lautaselle jää kakun reunat. Leikkaa reunaympyrä kolmeen kerrokseen. Kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele pintaan sitruuna- tai limetahnaa. Laita kerrokset päällekkäin suoraan leivinpaperilla tai kakkupahvilla vuoratulle tarjoiluvadille.
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele keksiseos pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta siirapilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kakun reunoille ja päälle.
Ripottele marjat kakun pinnalle ja siivilöi pinnalle hieman tomusokeria. Koristele tuoreella mintulla. Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.