Sitruksinen marja-juustokakku

Tämä juhlava juustokakku sisältää yllätyksen, sillä se näyttää päällepäin tavalliselta kermakakulta.

noin 14 annosta

PT55M

1 + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita
Kostutus
1–2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Väliin
150–200 g sitruuna- tai limetahnaa
Lisäksi
150 g Digestive-keksejä
½ dl Dansukker Fariinisokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
200 g tuorejuustoa
½–¾ dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Reunoille
5 dl kuohu- tai vispikermaa
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3–5 dl tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, karhunvadelmia)
ripaus Dansukker Tomusokeria
minttua

Ohjeet

Huomioi, että käyttöösi jää vielä pieni, noin 18 cm sokerikakkupohja, jonka voit täyttää ja koristella juhlapöydän kakkoskakuksi.
 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 24–25 cm:n kakkuvuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta, eikä taikina tartu puutikkuun. Jäähdytä hetki ja kumoa. Anna jäähtyä.

Laita kakun keskelle leipälautanen tai muu muotti, jonka ääriviivoja pitkin voit leikata pois palan siten, että lautaselle jää kakun reunat. Leikkaa reunaympyrä kolmeen kerrokseen. Kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele pintaan sitruuna- tai limetahnaa. Laita kerrokset päällekkäin suoraan leivinpaperilla tai kakkupahvilla vuoratulle tarjoiluvadille.

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele keksiseos pohjalle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta siirapilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kakun reunoille ja päälle.

Ripottele marjat kakun pinnalle ja siivilöi pinnalle hieman tomusokeria. Koristele tuoreella mintulla. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.