Sitruksinen marja-juustokakku

Tämä juhlava juustokakku sisältää yllätyksen, sillä se näyttää päällepäin tavalliselta kermakakulta.

noin 14 annosta

1 + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita
Kostutus
1–2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Väliin
150–200 g sitruuna- tai limetahnaa
Lisäksi
150 g Digestive-keksejä
½ dl Dansukker Fariinisokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
200 g tuorejuustoa
½–¾ dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Reunoille
5 dl kuohu- tai vispikermaa
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3–5 dl tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, karhunvadelmia)
ripaus Dansukker Tomusokeria
minttua

Ohjeet

Huomioi, että käyttöösi jää vielä pieni, noin 18 cm sokerikakkupohja, jonka voit täyttää ja koristella juhlapöydän kakkoskakuksi.
 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 24–25 cm:n kakkuvuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta, eikä taikina tartu puutikkuun. Jäähdytä hetki ja kumoa. Anna jäähtyä.

Laita kakun keskelle leipälautanen tai muu muotti, jonka ääriviivoja pitkin voit leikata pois palan siten, että lautaselle jää kakun reunat. Leikkaa reunaympyrä kolmeen kerrokseen. Kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele pintaan sitruuna- tai limetahnaa. Laita kerrokset päällekkäin suoraan leivinpaperilla tai kakkupahvilla vuoratulle tarjoiluvadille.

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele keksiseos pohjalle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta siirapilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kakun reunoille ja päälle.

Ripottele marjat kakun pinnalle ja siivilöi pinnalle hieman tomusokeria. Koristele tuoreella mintulla. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.