Sitruuna-päärynämarmeladi

Kirpeä sitruuna ja pehmeä päärynä sopivat mainiosti yhteen raikkaassa marmeladissa.

n. 4 dl valmista marmeladia

45 minuuttia

Arviot (31 kpl)

Ainekset

200 g sitruunalohkoja kalvottomina (= noin 400 g kuorellisia sitruunoita)
300 g kypsiä makeita päärynöitä kuorittuna ja kuutioituna (= noin 400 g kuorellisia päärynöitä)
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Leikkaa sitruunoista molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo irtoaa. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruunalohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois. Kuori ja kuutioi päärynät. Mittaa hedelmälohkot ja -kuutiot kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillo-marmeladisokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Soseuta marmeladi sauvasekoittimella. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.