Ainekset
6 kananmunaa
3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl kuumaa vettä
200 g sulatettua voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sitruunakreemi
1 liivatelehti
5 keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl sitruunamehua
150 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kostutus
1 dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa
Paahdetut raparperit
3–4 punavartista raparperinvartta
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl punaista, laimennettua marjamehua
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1 dl vispikermaa
3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Ohjeet
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vesi ja sulatettu rasva. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita kevyesti.
2. Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm:n irtopohjakakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunnin ajan. Kumoa kakku jäähtyneenä.
3. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna seosta samalla vatkaten noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Liuota joukkoon liivatelehti. Jäähdytä seosta hetki. Lisää pehmeä rasva nokareina samalla sähkövatkaimella vaahdottaen. Mausta vaniljasokerilla. Peitä kreemi kelmulla ja nosta jääkaappiin.
4. Huuhtele ja paloittele raparperinvarret noin 6 cm pituisiksi pätkiksi. Sekoita ne sokerin, mehun ja vaniljasokerin kanssa kulhossa. Levitä raparperit leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta levyt. Levitä puolet kreemistä pohjalle, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja levitä loppu kreemistä pinnalle. Nosta kansilevy päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Vaahdota kerma ja mausta sitruunatahnalla. Levitä vaahto kakun pinnalle ja koristele raparperinvarsilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.