Sitruunainen mansikkakakku

Tästä 8 munan kakkupohjasta riittää perinteistä kermaista mansikkakakkua isompiinkin kesäjuhliin.

noin 30 annosta

12 tuntia

Arviot (46 kpl)

Ainekset

Pohja
8 isoa munaa
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
5 dl vehnäjauhoja TAI
3 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja TAI
2 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja + 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3-4 tl leivinjauhetta
Vuokaan
rasvaa ja korppujauhoja
Kostutus
4–5 dl sitruunalimonadia
Täyte
5 dl vispikermaa
500 g sitruunarahkaa
n. 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl tuoreita mansikoita paloiteltuina
Pinnalle
100 g mansikkamarmeladia
1 l tuoreita mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Reunoille
5–7 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 4 litraa ja halkaisija 28–30 cm.

Paista 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Laita kakun pohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sokerit ja paloiteltuja mansikoita. Tarkista maku.

Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, nosta päälle kakun keskimmäinen osa, kostuta ja laita päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle mansikkamarmeladi. Asettele päälle mansikat kokonaisina tai lohkoina.

Kiehauta vesi kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hyytelösokeriliemi kakun pinnalle lusikalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä kakun reunoille kermavaahto.

Vinkki!
Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja sipaise hieman hyytelösokerilientä mansikoiden pintaan pullasudilla. Näin saat mansikat pysymään raikkaina ja houkuttelevina pidempään. Sokeri myös korostaa mansikoiden omaa makua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!