Sitruunainen mansikkakakku

Tästä 8 munan kakkupohjasta riittää perinteistä kermaista mansikkakakkua isompiinkin kesäjuhliin.

noin 30 annosta

12 tuntia

Arviot (46 kpl)

Ainekset

Pohja
8 isoa munaa
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
5 dl vehnäjauhoja TAI
3 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja TAI
2 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja + 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3-4 tl leivinjauhetta
Vuokaan
rasvaa ja korppujauhoja
Kostutus
4–5 dl sitruunalimonadia
Täyte
5 dl vispikermaa
500 g sitruunarahkaa
n. 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl tuoreita mansikoita paloiteltuina
Pinnalle
100 g mansikkamarmeladia
1 l tuoreita mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Reunoille
5–7 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 4 litraa ja halkaisija 28–30 cm.

Paista 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Laita kakun pohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sokerit ja paloiteltuja mansikoita. Tarkista maku.

Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, nosta päälle kakun keskimmäinen osa, kostuta ja laita päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle mansikkamarmeladi. Asettele päälle mansikat kokonaisina tai lohkoina.

Kiehauta vesi kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hyytelösokeriliemi kakun pinnalle lusikalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä kakun reunoille kermavaahto.

Vinkki!
Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja sipaise hieman hyytelösokerilientä mansikoiden pintaan pullasudilla. Näin saat mansikat pysymään raikkaina ja houkuttelevina pidempään. Sokeri myös korostaa mansikoiden omaa makua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.